Ga naar inhoud

Enigmail 2.0 voor Thunderbird versleutelt automatisch e-mails


Aanbevolen berichten

Er is een nieuwe versie van de Thunderbird-uitbreiding Enigmail verschenen die gebruikersvriendelijke e-mailversleuteling biedt door berichten automatisch te versleutelen. Enigmail 2.0 ondersteunt namelijk Pretty Easy Privacy (pEp). Pretty Easy privacy is een project dat als doel heeft om e-mail anoniem en versleuteld te maken.

Enigmail 2.0 biedt een "pEp-mode", afhankelijk van hoe het e-mailaccount is ingesteld. Als Enigmail of S/MIME niet zijn ingesteld voor een e-mailaccount, zal pEp automatisch worden ingeschakeld. Wanneer er van een nieuw Thunderbird-account gebruik wordt gemaakt, zal pEp standaard zijn ingeschakeld. Zodra Enigmail ziet dat pEp moet worden gebruikt, zal het de benodigde pEp-bestanden downloaden. Vervolgens zullen uitgaande e-mails automatisch worden versleuteld.

Hiervoor hanteert Enigmail verschillende methodes. Zodra een pEp-gebruiker met een andere pEp-gebruiker communiceert, en beiden online zijn, wordt er van OTR (Off-the-record) via GNUnet gebruikgemaakt. Wanneer online communicatie niet beschikbaar is zal er van OpenPGP via een anonimiseringsplatform zoals Qabel gebruik worden gemaakt. Is dit platform niet beschikbaar, dan zal er op OpenPGP worden teruggevallen.

Wanneer pEp-gebruikers een bericht naar een niet-pEp-gebruiker sturen wordt er gekeken naar de mogelijkheden van de niet-pEp-gebruiker. Zo kan er gebruik worden gemaakt van forward secrecy, OTR, OpenPGP, S/MIME of zal het bericht onversleuteld worden verstuurd.

Onderwerp

Een probleem met versleutelde e-mails is dat het onderwerp niet is versleuteld. Enigmail 2.0 maakt het nu mogelijk om het onderwerp te versleutelen en te vervangen door een "dummy" onderwerp. Zodra gebruikers de e-mail ontsleutelen wordt ook het echte onderwerp weergegeven. Tevens is Enigmail nu een "restartless" uitbreiding, wat inhoudt dat na de installatie van Enigmail 2.0 alle toekomstige updates geen herstart meer vereisen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...