Ga naar inhoud

Security Essentials voor het eerst 'top product' in anti-virustest


Aanbevolen berichten

Microsoft Security Essentials heeft voor het eerst in een test van het Duitse testlab AV-Test de beoordeling 'top product' gehaald. De gratis virusscanner van Microsoft werd samen met zeventien andere virusscanners en internet security suites voor eindgebruikers op Windows 7 getest.

De beveiligingsoplossingen werden beoordeeld op de detectie van malware, prestaties en bruikbaarheid. Voor de drie onderdelen konden de pakketten bij elkaar 18 punten verdienen. Bij de detectie van malware werd gekeken naar 228 "zero-day" malware-exemplaren en ruim 4800 malware-exemplaren die in de laatste vier weken voor de test werden ontdekt.

Voor de detectie van de zero-day malware, wat in de definitie van AV-Test onbekende, nieuwe malware is, werd er een gemiddelde score van 99,6 procent gehaald. De test met de 4800 exemplaren leverde een gemiddelde detectiescore van 99,9 procent op. Elf virusscanners wisten voor de detectie van malware de maximale 6 punten te halen, waaronder Security Essentials. In het verleden liet Security Essentials vaak lagere scores op dit onderdeel zien. Bij een vorige test werd nog 5 punten gehaald. Microworld zet met 4,5 punten de laagste score neer.

Bij het tweede onderdeel, de prestaties, werd naar zaken als het bezoeken van websites, downloaden van bestanden, installeren en draaien van software en het kopiëren van bestanden gekeken en welke invloed de pakketten hierop hadden. Zeven pakketten scoren de maximale 6 punten. De overige pakketten komen op de 5,5 of 5 punten uit.

Als laatste kwamen de 'false positives' aan bod, dat voor veel pakketten geen probleem is. In deze gevallen beschouwt de virusscanner schone software als malware of schone websites als besmet. Iets wat als het bijvoorbeeld om systeembestanden gaat vervelende gevolgen kan hebben. Zeven pakketten halen op dit onderdeel de maximale 6 punten, waaronder Security Essentials. F-Secure en Symantec eindigen met respectievelijk 3,5 en 4 punten onderaan. Uiteindelijk weten Ahn Lab, Kaspersky Lab en Trend Micro voor de gehele test de maximale score van 18 punten te halen. Security Essentials volgt op een tweede plek met 17,5 punten. F-Secure eindigt met 14,5 punten onderaan.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...