Ga naar inhoud

Ernstig lek in Windows Defender en Security Essentials gedicht


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een ernstig beveiligingslek gedicht in Windows Defender, Security Essentials en andere beveiligingssoftware die van de Microsoft Malware Protection Engine gebruikmaakt. Via de kwetsbaarheid had een aanvaller zonder interactie van gebruikers het systeem kunnen overnemen.

Alleen het versturen van een speciaal geprepareerd bestand via e-mail of instant messenger of het openen van een kwaadaardige of gehackte website was voldoende geweest. De Malware Protection Engine scant in de achtergrond namelijk allerlei bestanden zonder interactie van gebruikers, wat tot misbruik van de kwetsbaarheid kan leiden. Wanneer real-time bescherming niet staat ingeschakeld zou een aanvaller moeten wachten totdat een geplande virusscan plaatsvindt.

Aangezien de beveiligingssoftware van Microsoft met verhoogde rechten draait had een aanvaller via de kwetsbaarheid volledige controle over het systeem kunnen krijgen. De kwetsbaarheid is aanwezig in versie 1.1.14600.4 van de Malware Protection Engine en ouder en verholpen in versie 1.1.14700.5. De nieuwste versie wordt automatisch via een engine-update geïnstalleerd. Volgens Microsoft is het onwaarschijnlijk dat aanvallers misbruik van de kwetsbaarheid zullen maken.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...