Ga naar inhoud

EFF lanceert nieuwe versie browserplug-in HTTPS Everywhere


Aanbevolen berichten

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF heeft een nieuwe versie van HTTPS Everywhere gelanceerd, de browserplug-in die ervoor zorgt dat gebruikers bij het bezoeken van een website meteen verbinding met de https-versie maken als die beschikbaar is.

De nieuwste versie zorgt ervoor dat de lijst met websites die https ondersteunen vaker wordt bijgewerkt. HTTPS Everywhere werkt met een lijst van https-sites, zodat de plug-in weet welke websites het via https kan opvragen. De lijst werd voorheen alleen via versie-updates bijgewerkt. Het was echter een omslachtig proces om alleen voor een lijst-update een nieuwe versie uit te brengen, zo laat de EFF weten.

Daarom zal de nieuwste versie nu periodiek controleren of er een nieuwe lijst beschikbaar is en die automatisch downloaden. De lijst-updates zijn digitaal ondertekend. Daarnaast heeft de EFF het eenvoudiger voor andere ontwikkelaars en derde partijen gemaakt om hun eigen lijsten te publiceren en die binnen een "custom-made" versie van HTTPS Everywhere te verwerken. De browserplug-in is beschikbaar voor Google Chrome, Mozilla Firefox en Opera.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...