Ga naar inhoud

Avast lanceert browser die extra veiligheid en privacy belooft


Aanbevolen berichten

Anti-virusbedrijf Avast heeft een nieuwe versie van de eigen browser gelanceerd die gebruikers meer privacy, veiligheid en prestaties moet bieden dan "mainstream" browsers. Volgens de virusbestrijder schieten bekende browsers tekort als het gaat om security en privacy.

Gebruikers moeten vervolgens zelf via extensies en andere software aanvullende beveiligingslagen toevoegen. De Avast Secure Browser is op Chromium gebaseerd, net als Google Chrome, en wordt standaard met de adblocker Adblock meegeleverd en andere privacymaatregelen. Ook beschikt de browser over een "Bank Mode" die moet voorkomen dat de invoer van gebruikers, zoals wachtwoorden of creditcardnummers, door cybercriminelen kunnen worden gezien.

De Extension Guard van de browser moet de installatie van ongewenste add-ons of extensies voorkomen. De Avast Secure Browser is compatibel met Windows 7, 8.1 en 10. Mobiele versies voor iOS en Android moeten later dit jaar verschijnen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.