Ga naar inhoud

Microsoft voorziet OneDrive van ransomware-bescherming


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft opslagdienst OneDrive van verschillende functies voorzien die bestanden tegen ransomware en andere aanvallen moeten beschermen. De zakelijke versie van OneDrive beschikte al over een functie genaamd "Files Restore", die nu ook aan de versie voor eindgebruikers is toegevoegd.

Via Files Restore kunnen gebruikers hun gehele OneDrive herstellen naar een eerder punt in de afgelopen 30 dagen. Office 365 kan daarnaast ransomware-aanvallen detecteren en gebruikers helpen met het herstellen van hun OneDrive naar een punt van voor de infectie. Wanneer Microsoft een ransomware-aanval detecteert krijgt de gebruiker via e-mail, mobiel of desktop een waarschuwing en zal vervolgens in het herstelproces worden begeleid.

Een andere nieuwe beveiligingsfunctie voor OneDrive maakt het mogelijk om voor links waarmee bestanden worden gedeeld een wachtwoord in te stellen. Zodra de ontvanger van de link de via OneDrive gedeelde bestanden wil benaderen moet hij een wachtwoord opgeven. Verder zal Microsoft links in Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden gaan scannen zodra de gebruiker die opent.

Outlook.com

Voor gebruikers van Outlook.com heeft Microsoft e-mailversleuteling toegevoegd. Wanneer Oulook.com-gebruikers een versleutelde e-mail naar iemand versturen die geen gebruikmaakt van Microsofts e-maildienst, ontvangt deze persoon een link naar een Office 365-pagina waar gekozen kan worden om een eenmalige code te ontvangen of zich opnieuw te authenticeren via een provider voordat de mail bekeken kan worden. Outlook.com-gebruikers die onderling versleuteld e-mailen hoeven geen extra stappen te nemen.

Daarnaast is het nu mogelijk om het doorsturen van e-mails die via Outlook.com zijn verstuurd te voorkomen. Ook zullen Office-documenten die aan deze e-mails zijn toegevoegd worden versleuteld, zelfs na het downloaden. Wanneer de ontvanger van de bijlage besluit om die door te sturen of te delen, zal de ontvanger van de doorgestuurde e-mail de bijlage niet kunnen openen. E-mails waarvan is ingesteld dat ze niet mogen worden doorgestuurd zijn daarnaast ook versleuteld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...