Ga naar inhoud

Chrome zal slotje bij https-sites uiteindelijk niet meer laten zien


Aanbevolen berichten

Websites met een beveiligde verbinding zijn op dit moment binnen Google Chrome te herkennen aan een groen slotje en de melding "Veilig", maar Google is van plan om deze indicatoren uiteindelijk niet meer via de adresbalk weer te geven. Een beveiligde verbinding wordt de standaard en gebruikers krijgen alleen nog een melding te zien als ze een website met een onbeveiligde verbinding bezoeken.

Dat liet Emily Schechter, productmanager Chrome Security, deze week tijdens een beveiligingsconferentie op Hawaii weten. Ook meldde ze dit op Twitter. Google heeft onderzoek laten doen waaruit blijkt dat mensen moeite met url's hebben. Ze zouden gebruikers moeten helpen met het identificeren van websites en het navigeren op internet, maar dat blijkt in de praktijk tegen te vallen, aldus Schechter.

Om de uitrol van https onder websites te bevorderen besloot Google niet alleen om bij https-sites de melding "Veilig" in de adresbalk weer te geven, maar bij http-sites de melding "Niet veilig" te tonen. Een proces dat in juli van dit jaar wordt afgerond, als bij alle http-websites in Chrome de melding "Niet veilig" verschijnt. Het uiteindelijke plan van Google is om binnen Chrome het slot-icoon en de Veilig-melding te laten verdwijnen, zodat gebruikers alleen nog een melding krijgen als ze een http-site bezoeken.

De presentatie van Schechter moet nog online verschijnen, maar onderzoekers Troy Hunt en Scott Helme die bij de presentatie waren, bespreken in deze podcast het plan van Google.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...