Ga naar inhoud

Vivaldi-browser verwijdert Facebook als standaard bookmark


Aanbevolen berichten

De makers van de Vivaldi-browser hebben vanwege het dataschandaal met Cambridge Analytica besloten om Facebook als standaard bookmark uit de browser te verwijderen. Vivaldi biedt gebruikers een "Speed Dial" pagina met allerlei bookmarks van populaire websites, waaronder ook Facebook.

"Het continue gebrek aan respect voor de privacy van gebruikers en het enge niveau waarop adverteerders gebruikers kunnen benaderen staat recht tegenover onze visie bij Vivaldi", aldus Vivaldi-oprichter Jon von Tetzchner. "Wij willen een internet waar gebruikers eerst komen. Waar gebruikersgegevens niet onnodig worden verzameld en gedeeld. Zoals we eerder hebben gezegd, hoort het beschermen van privacy de standaard te zijn."

Daarom zal Facebook voortaan geen standaard bookmark meer zijn. "Het is niet langer een platform waarvan we vinden dat we gebruikers kunnen aanmoedigen om het te gebruiken", gaat Tetzchner verder. De aanpassing is alleen bij nieuwe installaties van de browser zichtbaar. Bij bestaande gebruikers zal er niets worden aangepast.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...