Ga naar inhoud

Mozilla publiceert rapport over gezondheid van het internet


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft een rapport gepubliceerd dat de gezondheid van het internet in kaart brengt, zoals de openheid van het web en hoe het met de privacy van internetgebruikers staat gesteld. Met het rapport wil Mozilla internetgebruikers oproepen om in actie te komen en voor een gezond internet te zorgen.

De softwareontwikkelaar stelt echter niet dat het internet ongezond is. "In de meeste gevallen is het geen eenvoudige vraag. Er zijn wel duidelijke indicatoren om in de gaten te houden. Het gaat in bepaalde gebieden beter, zoals toegang, betaalbaarheid en encryptie. En het gaat slechter in andere, zoals censuur, online intimidatie en energieverbruik. Simpele indicatoren missen de complexiteit die met globale ecosystemen zoals het internet komt", aldus Mozilla.

Volgens de organisatie moet er worden gelet op de samentrekkingen, zoals de groeiende spanning tussen vrije meningsuiting en intimidatie. "We moeten naar technologieën en mensen kijken die vandaag klein, maar morgen groot kunnen zijn, zoals fabrikanten van opensourcehardware of blockchain-innovators ", laat Mozilla weten. Om de gezondheid van het web te verbeteren zijn er maatregelen die gebruikers volgens het rapport zelf kunnen nemen, zoals het installeren van updates en het kiezen van goede wachtwoorden, alsmede uitzoeken wat voor data bedrijven zoals Facebook en Google over hen verzamelen en hierop de privacyinstellingen aanpassen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...