Ga naar inhoud

Site toont gelekte wachtwoorden en verwijdert ze tegen betaling


Aanbevolen berichten

In navolging van de zoekmachine Gotcha.pw die onlangs verscheen en de eerste twee karakters van allerlei gelekte wachtwoorden toont, is er nu een website verschenen die het gehele wachtwoord toont en tegen betaling verwijdert. Dat meldt RTL Nieuws, dat de naam van de website niet bekend heeft gemaakt.

De website zou pas sinds kort online zijn en van data uit allerlei bekende datalekken gebruikmaken, zoals LinkedIn, Dropbox en Playstation. Net als bij soortgelijke zoekmachines moeten gebruikers een e-mailadres opgeven, waarna alle aan het e-mailadres gekoppelde en gelekte wachtwoorden worden getoond. Om wachtwoorden van de website te verwijderen wordt 10 dollar in bitcoin, ethereum of litecoin gevraagd.

Ict-jurist Arnoud Engelfriet liet onlangs op Security.NL over de zoekmachine Gotcha.pw het volgende weten: "Bij Gotcha.pw zie ik nergens wachtwoorden gepubliceerd. De dienst is iets makkelijker in dat je een domeinnaam kunt (kon) invoeren en dan van alle bijbehorende mailadressen met bekend wachtwoord een melding krijgt. Dat zou in theorie de kans op misbruik kunnen vergemakkelijken, maar je krijgt per mailadres slechts de helft van de gebruikersnaam te zien en 2 letters van het wachtwoord. Daarmee heb je alsnog te weinig om daadwerkelijk op dat account in te loggen. Wat mij betreft is dit dus gewoon legaal."

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...