Ga naar inhoud

Infectienetwerk van 52.000 gehackte servers uit de lucht gehaald


Aanbevolen berichten

Een oud infectienetwerk dat sinds 2011 werd gebruikt om miljoenen internetgebruikers naar kwaadaardige websites door te sturen is uit de lucht gehaald. Het gaat om het EITest-netwerk dat gehackte webservers en websites gebruikte om bezoekers door te sturen naar websites die malware bevatten.

Het kon dan gaan om websites die bezoekers via exploitkits met malware probeerden te infecteren of social engineering toepasten om bezoekers zelf de malware te laten installeren. Onderzoekers van Proofpoint, Brillantit en Abuse.ch wisten het domein in handen te krijgen dat EITest gebruikte voor het aansturen van gehackte websites en servers. Vervolgens lieten de onderzoekers de gehackte websites en servers naar hun eigen servers wijzen.

In drie weken tijd ontvingen de onderzoekers bijna 44 miljoen verzoeken afkomstig van 52.000 gehackte servers. Wanneer het infectienetwerk niet uit de lucht zou zijn gehaald waren al deze verzoeken doorgestuurd naar kwaadaardige websites. 1,5 miljoen van de verzoeken die de onderzoekers opvingen waren afkomstig uit Nederland. De informatie over de gehackte servers wordt gedeeld met de autoriteiten, zodat die kunnen helpen bij het opschonen van de servers.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...