Ga naar inhoud

Intel laat anti-virus via geïntegreerde videochip scannen


Aanbevolen berichten

Intel heeft een nieuwe technologie aangekondigd waardoor anti-virussoftware gebruik kan maken van de geïntegreerde videochip op Intel-processors, wat de processorbelasting moet verminderen, alsmede andere voordelen heeft. Accelerated Memory Scanning, zoals de technologie heet, moet meer scans mogelijk maken en de impact op de prestaties en stroomverbruik verminderen.

Anti-virussoftware kan grote invloed op de systeemprestaties hebben en is voor sommige gebruikers reden om de virusscanner al dan niet tijdelijk uit te schakelen. Uit vroege benchmarks van Intel blijk dat Accelerated Memory Scanning de processorbelasting van 20 procent naar 2 procent doet afnemen. Microsoft zal de technologie aan Windows Defender Advanced Threat Protection toevoegen. Of andere aanbieders zullen volgen is nog niet bekend.

Daarnaast heeft Intel nog verschillende andere aankondigingen op veiligheidsgebied gedaan, zoals Advanced Platform Telemetry waar Cisco gebruik van zal maken en Intel Security Essentials. Dit is een verzameling van hardwarematige beveiligingseigenschappen in de processors van Intel. Tevens is Intel een samenwerking met de Purdue University aangegaan.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...