Ga naar inhoud

Windows 10 gaat inloggen via FIDO2-sleutels ondersteunen


Aanbevolen berichten

Microsoft gaat een update voor Windows Hello uitrollen zodat gebruikers ook via FIDO2-beveiligingssleutels kunnen inloggen. Windows Hello is een functie van Windows 10 waarmee gebruikers via verschillende biometrische kenmerken kunnen inloggen, zoals vingerafdruk, iris of gezicht.

Het is echter ook mogelijk om apparaten te gebruiken, zoals een biometrische ring. FIDO2 is een project van de Fast IDentity Online (FIDO)-Alliantie. Deze alliantie, waar ook Microsoft lid van is, heeft zichzelf als doel gesteld om het wachtwoord te vervangen door authenticatiemethoden die "veiliger en gebruiksvriendelijker" zijn. Via FIDO2 moeten gebruikers straks op apps en websites kunnen inloggen zonder het gebruik van een gebruikersnaam of wachtwoord.

Onlangs werden FIDO2-beveiligingssleutels door de FIDO-werkgroep goedgekeurd. De sleutels lijken op een usb-stick en bevatten de inloggegevens van de gebruiker. Deze gegevens kunnen met een tweede factor worden beveiligd, zoals een vingerafdrukcontrole op de sleutel zelf of het ingeven van een pincode als er met de sleutel op Windows wordt ingelogd. Microsoft heeft met verschillende partijen samengewerkt om FIDO2-sleutels op Windows 10 te laten werken. De feature is nu in "beperkte preview" beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich op een wachtlijst aanmelden.

 

bron: security.nl[/url

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...