Ga naar inhoud

Google verwijdert spam die in sent-folder Gmail-gebruikers verscheen


Aanbevolen berichten

Google heeft spamberichten die dit weekend in de sent-folder van Gmail-gebruikers verschenen verwijderd, zo heeft de internetgigant via Hacker News laten weten. Gisteren klaagden honderden gebruikers op het Google-forum over spamberichten die in hun sent-folder waren verschenen. Daardoor leek het alsof de gebruikers deze spammails hadden verstuurd. Gebruikers dachten dan ook dat hun Gmail-account was gehackt.

Het bleek echter om gespoofte e-mailadressen te gaan, die reclame voor bitcoin en uitvaartverzekeringen maakten. Verschillende getroffen gebruikers melden dat de e-mails waren verstuurd via de Canadese telecomprovider Telus. In het geval de spamberichten niet konden worden afgeleverd kreeg het gespoofte Gmail-adres een "bounce" en verschenen de spammails in de sent-folder van het Gmail-adres.

Google stelt in een reactie dat gebruikers geen nieuwe spamberichten meer in hun sent-folder zouden moeten ontvangen en bestaande spamberichten de komende dagen worden verwijderd. Het probleem met gespoofte gmail-adressen is al geruime tijd bekend. Een onderzoeker meldde het al meer dan een jaar geleden, maar kreeg als reactie terug dat het niet als een "security bug" werd gezien. Naar aanleiding van het incident van dit weekend heeft Google aangegeven dat het meer informatie zal delen zodra het beschikbaar komt en relevant is.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...