Ga naar inhoud

Microsoft komt met losse Spectre-update voor Windows 10


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft meer dan drie maanden na de eerste beveiligingsupdates voor de Meltdown- en Spectre-aanvallen een losse beveiligingsupdate uitgebracht die Windows 10-systemen tegen de tweede variant van de Spectre-aanval moet beschermen. Tevens bevat de update meerdere microcode-updates van Intel.

De Spectre-aanval maakt het mogelijk om via JavaScript vertrouwelijke informatie uit het geheugen van een computer te stelen, zoals wachtwoorden. Om volledig tegen de tweede variant beschermd te zijn moeten gebruikers zowel een update voor het besturingssysteem als een microcode-update voor de processor installeren. De nu uitgebrachte "stand-alone" beveiligingsupdate met het nummer 4078407 is te downloaden via de Microsoft Update Catalogus en is bedoeld voor systemen die eerdere Spectre-updates niet hebben ontvangen. Deze updates werden onder andere via de automatische updatefunctie van Windows uitgerold.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.