Ga naar inhoud

WD My Cloud EX2-nas lekt bestanden op lokaal netwerk


Aanbevolen berichten

Een kwetsbaarheid in de My Cloud EX2-nas van Western Digital, die ook in Nederland wordt verkocht, zorgt ervoor dat iedereen op het lokale netwerk toegang tot de bestanden op het apparaat kan krijgen, ongeacht de instelde bestandspermissies. WD wil het probleem echter niet verhelpen.

Dat stelt securitybedrijf Trustwave. Het probleem wordt veroorzaakt door een UPnP-mediaserver die automatisch wordt gestart bij het aanzetten van het apparaat. Hierdoor kan een ongeautenticeerde gebruiker alle bestanden op de nas benaderen, ongeacht ingestelde bestandspermissies of andere beperkingen. Trustwave waarschuwde WD, maar de fabrikant wil de onveilige standaardinstelling niet verhelpen.

Gebruikers worden verwezen naar een artikel waarin wordt uitgelegd hoe DLNA kan worden uitgeschakeld als men deze feature niet wil gebruiken. De onderzoekers hebben een tool ontwikkeld waarmee gebruikers hun eigen apparaten kunnen testen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.