Ga naar inhoud

Windows 10 April 2018 Update verschijnt deze week


Aanbevolen berichten

De volgende grote update voor Windows 10 verschijnt aanstaande maandag 30 april. De April 2018 Update introduceert verschillende nieuwe beveiligingsfeatures en maakt een einde aan vastgesteldee privacyovertredingen, zoals de Autoriteit Persoonsgegevens eerder deze maand al aankondigde.

Het installeren van de April 2018 update is niet vrijblijvend. Gebruikers en organisaties zullen de update moeten installeren als ze op termijn nog beveiligingsupdates willen blijven ontvangen. Twee keer per jaar brengt Microsoft een grote feature-update voor Windows 10 uit die allerlei nieuwe features en beveiligingsverbeteringen aan het besturingssysteem toevoegt. Deze feature-updates, zoals bijvoorbeeld de Creators Update, worden 18 maanden door Microsoft met updates ondersteund. Daarna moet er naar een nieuwere feature-update worden geüpgraded om beveiligingsupdates te blijven ontvangen.

Met de April 2018 Update krijgt Windows 10 beveiligingsvragen voor lokale accounts. Gebruikers van het besturingssysteem die het wachtwoord van hun lokale account vergeten zijn kunnen die straks via het beantwoorden van een aantal beveiligingsvragen resetten. Hiervoor moeten gebruikers eerst een aantal beveiligingsvragen en antwoorden instellen.

Een andere nieuwe functie is de Diagnostic Data Viewer waarmee gebruikers kunnen zien welke diagnostische data over hun systeem naar Microsoft wordt gestuurd. De tool toont informatie over de naam van het besturingssysteem, versie, netwerkinstellingen, prestatiegegevens, geïnstalleerde apps, updates en details over het gebruik van het systeem, applicaties en diensten. Ook wordt er informatie over de "movie consumption functionality" teruggestuurd. Microsoft benadrukt dat het hier niet om kijk- of luistergedrag gaat. Via de Viewer kunnen gebruikers in deze gegevens zoeken en hier feedback over geven. Het wordt daarnaast ook mogelijk om diagnostische data te verwijderen.

Edge heeft een nieuwe optie gekregen waardoor de browser automatisch creditcardgegevens op websites kan invullen. Zodra gebruikers een betaling met hun creditcard doen vraagt Edge om de gegevens op te slaan. De volgende keer dat er moet worden betaald kunnen gebruikers hun gewenste creditcard kiezen waarna alle velden automatisch worden ingevuld. Microsoft stelt dat Edge alle kaartgegevens veilig opslaat. CVV-informatie wordt niet door de browser opgeslagen. Alle creditcards die gebruikers aan hun Microsoft-account hebben gekoppeld kunnen ook worden geselecteerd bij het kiezen van een creditcard voor een betaling op een website.

Privacy

Op het gebied van privacy zijn er aanpassingen doorgevoerd. De manier waarop Microsoft telemetriegegevens van Windows 10-systemen verzamelde was in strijd met de Nederlandse privacywetgeving. Naar aanleiding van de bevindingen van de toezichthouder heeft Microsoft een "herstelplan" ontwikkeld. Met April 2018 Update worden alle vastgestelde overtredingen beëindigd, aldus de Autoriteit Persoonsgegevens. Zo worden gebruikers beter geïnformeerd over de gegevens die Microsoft verzamelt en waarvoor ze worden verwerkt. Daarnaast kunnen gebruikers op een duidelijke actieve wijze kiezen voor hun privacy-instellingen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...