Ga naar inhoud

Facebook verwacht meer gevallen van datamisbruik


Aanbevolen berichten

Facebook verwacht dat er meer dataschandalen zoals die met Cambridge Analytica aan het licht zullen komen. Dat heeft de sociale netwerksite in een document aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC gemeld. "We verwachten dat onze voortdurende investeringen in veiligheid en contentcontroles meer gevallen zullen blootleggen van misbruik van gebruikersgegevens of andere ongewenste activiteiten door derde partijen op ons platform", stelt Facebook in het document.

De sociale netwerksite houdt er dan ook rekening mee dat het gebruikers over nieuwe schandalen zal moeten informeren. "Als gevolg van deze maatregelen verwachten we dat we meer incidenten van misbruik van gebruikersgegevens of andere ongewenste activiteiten door derde partijen zullen ontdekken en aankondigen. Ook kunnen we via de media of andere derde partijen over dergelijke incidenten of activiteiten op de hoogte worden gesteld."

Facebook stelt verder dat het sinds 20 maart meerdere keren wegens het dataschandaal met Cambridge Analytica is aangeklaagd en dat er onderzoeken van toezichthouders in de Verenigde Staten, Europa en andere landen lopen. Deze rechtszaken en onderzoeken kunnen voor "behoorlijke boetes en kosten" zorgen, aldus het 10-Q-formulier dat Facebook bij de Securities and Exchange Commission (SEC) indiende. Bedrijven zijn in de Verenigde Staten verplicht om mogelijke risico's voor investeerders via de SEC te melden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...