Ga naar inhoud

Have I Been Pwned passeert 5 miljard gelekte accountgegevens


Aanbevolen berichten

De zoekmachine Have I Been Pwned waar internetgebruikers kunnen zoeken of hun gegevens bij websites zijn gestolen bevat inmiddels meer dan 5 miljard gelekte accountgegevens. Dat laat onderzoeker Troy Hunt weten, aanbieder van de dienst. De gegevens van Have I Been Pwned zijn afkomstig van meer dan 280 gehackte websites, alsmede van data die op websites zoals Pastebin verscheen.

De grootste datalekken betreffen samengevoegde datasets en data van spammers. Vorig jaar werd er een spambot ontdekt die 711 miljoen unieke e-mailadressen bevatte. Als er naar individuele websites wordt gekeken staat MySpace bovenaan. Bij de website werden in 2008 de gegevens van 359 miljoen gebruikers buitgemaakt. Verder volgen NetEase (234 miljoen), LinkedIn (164 miljoen) en Adobe (152 miljoen).

Gebruikers kunnen zich opgeven om te worden gewaarschuwd wanneer hun e-mailadres in een datalek voorkomt. Daarnaast is het voor domeineigenaren mogelijk om binnen de database van Have I Been Pwned op e-mailadressen van hun eigen domein te zoeken. Onlangs besloot Hunt om 500 miljoen gehashte wachtwoorden afkomstig uit verschillende datalekken online te zetten.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...