Ga naar inhoud

Onderzoekers waarschuwen voor ernstig lek in Oracle WebLogic


Aanbevolen berichten

Onderzoekers waarschuwen voor een ernstig beveiligingslek in Oracle WebLogic waar nog geen patch voor beschikbaar is. Twee weken geleden kwam Oracle met updates voor 254 kwetsbaarheden. Eén van de updates was voor een ernstig lek in WebLogic waardoor een aanvaller het systeem kan overnemen.

Op een schaal van 1 tot en met 10 wat betreft de ernst van de kwetsbaarheid werd die met een 9,8 beoordeeld. De update van Oracle is echter niet afdoende en kan worden omzeild, zo meldt een onderzoeker van Alibaba. Zodoende zijn systemen zelfs met de update nog steeds kwetsbaar. Kort na het uitkomen van de Oracle-update op 17 april verscheen er een proof-of-concept exploit om kwetsbare systemen aan te vallen. Dit leidde tot een toename van het aantal scans naar kwetsbare systemen, hoewel er nog geen "opportunistische aanvallen" zijn waargenomen, zo laat securitybedrijf GreyNoise weten.

Onderzoeker Kevin Beaumont adviseert beheerders om inkomend verkeer op tcp-poort 7001 te blokkeren, om zo aanvallers te stoppen. Begin dit jaar werd er nog gewaarschuwd voor een campagne waarbij aanvallers op Oracle WebLogic-servers een Monero-cryptominer installeerden. Dit gebeurde via een lek dat Oracle vorig jaar oktober patchte. Of Oracle met een tussentijdse oplossing voor het nu ontdekte probleem komt is onbekend. Het softwarebedrijf brengt updates eens per kwartaal uit. De volgende patchronde staat gepland voor 17 juli.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...