Ga naar inhoud

Microsoft voert nieuwe privacyinstelligen door in Windows 10


Aanbevolen berichten

Met de lancering van de Windows 10 April 2018 Update heeft Microsoft nieuwe privacyinstellingen in het besturingssysteem doorgevoerd. Daarmee wordt er een einde gemaakt aan de privacyovertredingen die door de Autoriteit Persoonsgegevens waren vastgesteld.

De nieuwe instellingen moeten gebruikers meer informatie en keuzes over hun privacy geven en bieden twee nieuwe opties voor Inking & Typing en Find my device. In het geval van de optie Inking & Typing wordt informatie over het schrijfgedrag naar Microsoft teruggestuurd. Find my device, dat alleen met een Microsoft-account werkt, maakt van locatiegegevens gebruik om de locatie van een apparaat te bepalen zodat het gevonden kan worden.

Niet alle gebruikers zullen dezelfde privacyschermen te zien krijgen. Afhankelijk van lokale wetgeving zullen sommige gebruikers alleen privacyinstellingen op één scherm te zien krijgen, terwijl er bij andere gebruikers meerdere schermen worden gebruikt. Alle privacyinstellingen zijn daarnaast via het instellingenmenu te bekijken en aan te passen.

Windows Defender Application Guard

Gebruikers van Windows 10 Pro krijgen met de April 2018 Update de beschikking over Windows Defender Application Guard (WDAG). Als een gebruiker via Internet Explorer of Microsoft Edge op een kwaadaardige link klikt, malware downloadt of een zeroday-exploit tegenkomt, zal WDAG de dreiging isoleren, aldus Microsoft. Dit moet voorkomen dat aanvallers toegang tot een lokale machine krijgen en zo de rest van het netwerk kunnen aanvallen.

Windows 10 S

Een andere nieuwe optie voor alle Windows 10-versies is de mogelijkheid om de Windows 10 S-modus te activeren. Dit is een aangepaste op veiligheid gerichte versie van het besturingssysteem. Windows 10 S werkt alleen met apps uit de Microsoft Store en ondersteunt alleen de Edge-browser met de Bing-zoekmachine. Doordat alleen door Microsoft gecontroleerde apps worden toegestaan zou dit Windows 10 S tegen ransomware en andere malware moeten beschermen, zo liet de softwaregigant eerder weten.

Gebruikers van Windows 10 kunnen Windows 10 S kosteloos inschakelen. Het is vervolgens mogelijk om de oorspronkelijke Windows 10-versie weer te herstellen, maar het is dan niet meer mogelijk om terug naar Windows 10 S te gaan. De April 2018 Update is via Windows Update te downloaden. Microsoft zal de update aan gebruikers aanbieden, maar die kunnen ook zelf op de beschikbaarheid van de update controleren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...