Ga naar inhoud

Microsoft-noodpatch om Docker voor Windows te beschermen


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een noodpatch uitgebracht om Docker voor Windows-installaties tegen aanvallen te beschermen. Door het importeren van een kwaadaardige Docker-image was het mogelijk om willekeurige code op het onderliggende systeem uit te voeren. De kwetsbaarheid bevond zich in de Windows Host Compute Service Shim-library, waar Docker voor Windows gebruik van maakt.

Om de kwetsbaarheid uit te buiten zou een aanvaller een kwaadaardige Docker-container moeten maken. Als vervolgens een geauthenticeerde beheerder deze container zou importeren, was het mogelijk om het onderliggende Windows-systeem over te nemen. De kwetsbaarheid werd ontdekt door onderzoeker Michael Hanselmann. Hij waarschuwde zowel Microsoft als Docker in februari van dit jaar. Volgens Hanselmann heeft Microsoft de eigen hostinginfrastructuur inmiddels gepatcht, alsmede Microsoft-partners zoals Google. Op 9 mei zal de onderzoeker een proof-of-concept exploit voor Docker voor Windows uitgeven. Docker is een platform waarmee het mogelijk is om applicaties te bouwen, testen en uit te rollen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.