Ga naar inhoud

Microsoft stopt met techniek om overheidscensuur te omzeilen


Aanbevolen berichten

Na Google en Amazon gaat ook Microsoft stoppen met het aanbieden van een techniek om overheidscensuur mee te omzeilen. Het gaat om een techniek genaamd "domain fronting", waar onder andere Tor Browser en de versleutelde chat-apps Signal en Telegram gebruik van maken.

Via domain fronting lijkt het verkeer van een applicatie naar een domein van bijvoorbeeld Amazon, Google of Microsoft te gaan, terwijl er in werkelijkheid met een ander domein verbinding wordt gemaakt. Landen die internetcensuur toepassen en bijvoorbeeld het gebruik van Signal, Telegram of Tor Browser blokkeren, zullen door domain fronting ook domeinen van Amazon, Google of Microsoft moeten blokkeren.

Voor veel landen die censuur toepassen is dat geen optie, waardoor mensen in deze landen toch van geblokkeerde applicaties gebruik kunnen blijven maken. Google besloot begin dit jaar om te stoppen met het toestaan van domain fronting. De internetgigant wil zich naar eigen zeggen niet in een positie plaatsen waarbij het dekking voor een domein biedt dat landen willen blokkeren. Deze week werd bekend dat ook Amazon domain fronting niet meer zal toestaan.

Nu laat het Tor Project weten dat ook Microsoft binnenkort met domain fronting stopt. "Helaas lijkt er geen snelle oplossing voorhanden te zijn. We zijn niet van tevoren over deze aanpassingen ingelicht, dus zijn we hard over mogelijke oplossingen aan het nadenken zodat onze vrienden die in repressieve regimes leven toegang tot het open web blijven houden", aldus Steph Whited van het Tor Project.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...