Ga naar inhoud

Ontwikkelaar Privacy Badger maakt nieuwe plug-in Privacy Possum


Aanbevolen berichten

Chrome- en Firefox-gebruikers die een browserplug-in zoeken om hun privacy op het web te beschermen kunnen tegenwoordig ook uit Privacy Possum kiezen. Een opensource-uitbreiding die is ontwikkeld door één van de ontwikkelaars van Privacy Badger, Blake Griffith.

Privacy Badger is een plug-in die door de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF wordt aangeboden en Griffith werkte naar eigen zeggen zes maanden full-time aan de extensie. Vorige maand verscheen er nog een nieuwe versie van Privacy Badger. Volgens de ontwikkelaar zijn de privacyvoordelen van Privacy Badger echter beperkt en is het met de huidige architectuur lastig of bijna onmogelijk om nieuwe privacybescherming toe te voegen. "En de beheerders van het project waren niet geïnteresseerd om deze problemen te verhelpen", aldus Griffith.

Daarop kwam hij met een nieuwe plug-in genaamd Privacy Possum, die het tracken van gebruikers door adverteerders en andere partijen moet dwarsbomen. Zo blokeert de browserplug-in cookies waarmee trackers gebruikers over verschillende websites kunnen identificeren. Ook worden refer-headers geblokkeerd die de browsinglocatie van de gebruiker prijsgeven. Daarnaast blokkeert Privacy Possum "etags", een trackingmethode waarmee gebruikers zelfs in de incognito-mode van de browser zijn te volgen. Als laatste worden trackers geblokkeerd die gebruikers aan de hand van de unieke eigenschappen van hun browser proberen te volgen. Privacy Possum is te downloaden via addons.mozilla.org en de Chrome Web Store.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...