Ga naar inhoud

Honderden Drupal-sites gehackt en gebruikt voor cryptomining


Aanbevolen berichten

De afgelopen dagen zijn honderden ongepatchte Drupal-sites gehackt en gebruikt voor cryptomining. Het gaat onder andere om websites van de Amerikaanse overheid en dierentuin van San Diego. De aanvallers voegen een Coinhive-script aan de sites toe dat de browser van bezoekers cryptovaluta laat delven.

Onderzoeker Troy Mursch ontdekte het specifieke script op 348 Drupal-sites. Al deze websites hadden gemeen dat ze ongepatcht waren. Zowel in maart als in april werden twee zeer ernstige Drupal-lekken gepatcht waardoor aanvallers volledige controle over websites kunnen krijgen. Experts lieten eerder al weten dat alle ongepatchte websites in principe als gehackt moeten worden beschouwd.

Wereldwijd zijn er zo'n 1,2 miljoen Drupal-sites. Hoeveel daarvan nog steeds kwetsbaar of gehackt zijn is onbekend. De aanval die Mursch ontdekte is niet de enige. Eerder werden ook al andere aanvallen waargenomen waarbij gehackte Drupal-sites voor cryptomining werden ingezet. In het geval van de 348 gehackte websites bevinden de meeste zich in de Verenigde Staten, gevolgd door Frankrijk en Canada.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...