Ga naar inhoud

Eerste Intel-updates voor Spectre NG-lekken uitgesteld


Aanbevolen berichten

Chipfabrikant Intel zou aanstaande maandag met de eerste beveiligingsupdates voor de nieuwe Spectre-lekken komen, maar dit is uitgesteld. De in totaal acht kwetsbaarheden in Intel-processors worden vooralsnog Spectre Next Generation (Spectre NG) genoemd en maken het onder andere mogelijk om uit een virtual machine te ontsnappen en het onderliggende host-systeem aan te vallen.

De eerste updates stonden voor vandaag, 7 mei, gepland, met een tweede reeks in augustus. Eén van de kwetsbaarheden werd door onderzoekers van Google ontdekt, die vandaag de details bekend zouden maken. Vandaag zou namelijk de deadline verlopen die Intel had gekregen voor het uitbrengen van een patch. Google geeft bedrijven die het over een kwetsbaarheid inlicht 90 dagen de tijd om een update te ontwikkelen.

Nu meldt het Duitse Heise dat Intel meer tijd nodig heeft voor het uitbrengen van de updates. Intel zou van plan zijn om op 21 mei met een "gecoördineerde release" van microcode-updates te komen. Tegelijkertijd zullen er details over twee van de Spectre NG-lekken verschijnen. Volgens Heise is het niet zeker dat ook deze datum wordt gehaald, aangezien Intel verder uitstel tot 10 juli heeft aangevraagd. Het gevaarlijkste Spectre NG-lek, waardoor er uit een virtual machine kan worden ontsnapt, zou pas op 14 augustus worden gepatcht. De kwetsbaarheden zijn aanwezig in nagenoeg alle Intel-processors sinds 2010.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...