Ga naar inhoud

Mozilla gaat ftp-protocol deels blokkeren in Firefox 61


Aanbevolen berichten

Mozilla gaat het ftp-protocol deels in Firefox 61 blokkeren, zo heeft de opensource-ontwikkelaar aangekondigd. Ftp (File Transfer Protocol) is een protocol om, zoals de volledige naam al doet vermoeden, bestanden van de ene naar de andere computer te kopiëren. Een zeer groot nadeel van ftp is dat er op onbeveiligde wijze informatie wordt uitgewisseld. Inloggegevens worden als platte tekst naar de ftp-server verstuurd.

"Het fundamentele onderliggende probleem met ftp is dat alle data onversleuteld wordt uitgewisseld en in platte tekst verstuurd, waardoor aanvallers de verstuurde data kunnen stelen, spoofen en zelfs aanpassen. Veel malware-campagnes maken gebruik van gehackte ffp-servers en downloaden via het ftp-protocol malware op de apparaten van eindgebruikers", aldus Mozillas Christoph Kerschbaumer.

Daarom worden in Firefox 61 alle "ftp subresource loads" vanaf http- en https-sites geblokkeerd. Hierdoor zal het voor websites niet meer mogelijk zijn om bijvoorbeeld afbeeldingen, scripts en iframes via ftp te laden. Firefox 61 staat gepland voor 26 juni van dit jaar. Eind vorig jaar kondigde Google al aan dat Chrome ftp-locaties als "niet veilig" gaat weergeven.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...