Ga naar inhoud

Firefox 60 gelanceerd met support voor inloggen via usb-tokens


Aanbevolen berichten

Mozilla heeft vandaag een nieuwe versie van Firefox gelanceerd die ondersteuning biedt voor inloggen via usb-tokens op websites, gesponsorde content en Windows Group Policy. Ook zijn er verschillende kwetsbaarheden verholpen, maar details waren op het moment van schrijven niet beschikbaar.

Firefox 60 is de eerste browser die de Web Authentication API ondersteunt. Deze programmeerinterface laat gebruikers via een usb-token, zoals een YubiKey, op websites inloggen, zonder dat er een wachtwoord moet worden ingevoerd. Volgens Mozilla biedt Web Authentication een extra beveiligingslaag. De feature werkt echter alleen bij websites die Web Authentication ondersteunen.

Naast usb-tokens zal Web Authentication in de toekomst ook smartphones of biometrische kenmerken gaan ondersteunen, zoals inloggen via gezichtsherkenning of vingerafdrukken. Op dit moment worden alleen usb-tokens ondersteund. Gebruikers sluiten hun usb-token aan, waarna die door de website wordt gelezen. Vervolgens wordt de gebruiker automatisch ingelogd op zijn account.

Gepersonaliseerde content

Een andere nieuwe feature is gepersonaliseerde content voor Amerikaanse Firefox-gebruikers. Als die een nieuwe tab openen kunnen er in het gedeelte "Recommendations by Pocket" gesponsorde verhalen verschijnen. Mozilla merkt op dat de personalisatie niet ten koste van de privacy gaat. De aanbevelingen die gebruikers te zien krijgen worden lokaal op de computer bepaald. Mozilla, Pocket en sponsors ontvangen dan ook geen kopie van de browsegeschiedenis, aldus Mozilla.

Windows Group Policy

Voor beheerders die Firefox binnen hun organisatie willen uitrollen ondersteunt de browser nu Windows Group Policy. Op deze manier wordt het veel eenvoudiger om de browser voor een groot aantal werkplekken te configureren. Naast Windows Group Policy kan er ook van een JSON-bestand gebruik worden gemaakt dat op Mac, Linux en Windows werkt.

Verder worden TLS-certificaten van Symantec die voor 1 juni 2016 zijn uitgegeven niet meer vertrouwd. Wanneer Firefox-gebruikers websites bezoeken die nog van deze certificaten gebruikmaken krijgen ze een certificaatwaarschuwing te zien. Updaten naar Firefox 60 kan via de automatische updatefunctie of Mozilla.org.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...