Ga naar inhoud

Google dicht ernstig Chrome-lek binnen drie weken


Aanbevolen berichten

Google heeft dit jaar weer een ernstig beveiligingslek in Chrome gepatcht waardoor een aanvaller het onderliggende systeem in het ergste geval had kunnen overnemen. Het gaat om een "keten" van kwetsbaarheden waardoor een aanvaller uit de sandbox van Chrome had kunnen ontsnappen en code op het systeem had kunnen uitvoeren met de rechten van de gebruiker.

Een anonieme onderzoeker rapporteerde het beveiligingsprobleem op 23 april aan Google. Vanwege de impact van ernstige kwetsbaarheden streeft de internetgigant ernaar om dergelijke lekken binnen 30 dagen te patchen. Ernstige beveiligingslekken worden in vergelijking met andere browsers zelden door externe onderzoekers in Chrome gevonden.

Dit jaar heeft Google echter al vier van dergelijke kwetsbaarheden verholpen, een recordaantal. In 2014, 2015, 2016 en 2017 werden er respectievelijk drie, twee, geen en drie ernstige kwetsbaarheden door externe onderzoekers in Chrome ontdekt en aan Google gerapporteerd. Wat voor beloning de anonieme onderzoeker krijgt voor het melden van de kwetsbaarheid is nog niet bekendgemaakt. Updaten naar Chrome 66.0.3359.170 zal op de meeste systemen automatisch gebeuren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...