Ga naar inhoud

Malafide Chrome-extensies stelen Facebook-wachtwoorden


Aanbevolen berichten

Onderzoekers waarschuwen voor malafide Chrome-extensies die Facebook-wachtwoorden stelen en de sociale mediasite gebruiken om andere Chrome-gebruikers te infecteren. De infectieketen begint met een malafide link op Facebook die naar een zogenaamde YouTube-pagina wijst.

Deze pagina vraagt de gebruiker om een extensie te installeren voor het afspelen van video's. Eenmaal geïnstalleerd steelt de malafide extensie het Facebook-wachtwoord en Instagram-cookies van de gebruiker en stuurt een malafide link naar de Facebook-vrienden van het slachtoffer of plaatst de link als nieuw Facebook-bericht. Tevens wordt er een cryptominer geïnstalleerd voor het delven van cryptovaluta. Ook kan de malware clickfraude op YouTube plegen.

De malafide extensies zijn kopieën van legitieme extensies waar een geobfusceerd script aan is toegevoegd voor het uitvoeren van de kwaadaardige activiteiten. Volgens securitybedrijf Radware, dat de malware ontdekte, wordt dit gedaan om de controle van Google in de Chrome Web Store te omzeilen. Om detectie en verwijdering door de gebruiker te voorkomen blokkeert de malware het openen van de extensie-tab in Chrome. Daarnaast worden bepaalde Facebook-pagina's geblokkeerd, zodat de gebruiker geen berichten kan aanpassen of verwijderen. Ook wordt het downloaden van de Chrome Cleanup Tool en beveiligingsprogramma's via Facebook geblokkeerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...