Ga naar inhoud

Geheim-extensie voor Chrome versleutelt reacties op websites


Aanbevolen berichten

De Nederlandse beveiligingsonderzoeker Sjoerd van der Hoorn, die onlangs in het nieuws kwam met zijn onderzoek naar openbare beroepsregisters, heeft een Chrome-extensie ontwikkeld die reacties en andere ingevoerde tekst op websites versleutelt.

"Zo kan bijvoorbeeld op een openbaar forum een gecodeerd bericht worden achtergelaten", aldus Van der Hoorn tegenover Security.NL. Ook wanneer gebruikers op locaties zijn waar andere beveiligde kanalen niet beschikbaar zijn wordt het gebruik van "Geheim", zoals de extensie heet, aangeraden om een versleuteld bericht via een openbaar kanaal achter te laten.

De nieuwste versie van Geheim ondersteunt standaard AES (symmetrische) en RSA (asymmetrische) encryptie en kan door de gebruiker zelf worden uitgebreid met andere coderingsmethoden en sleutels. Alle encryptie en decryptie vindt plaats op de computer van de gebruiker. Van der Hoorn stelt dat hij geen toegang tot de gegevens van gebruikers heeft noch wachtwoorden en encryptiemethodes. De Geheim-extensie is open source.

Voor de toekomst wil Van der Hoorn ondersteuning voor One-time pad sleutels toevoegen. "De enige 100 procent onbreekbare vorm van encryptie, waarbij alleen sleuteluitwisseling en -beheer mogelijkheid biedt om dit te kraken", zo merkt hij op. Daarnaast staat er een eenvoudigere methode om veilig sleutels en encryptiemethoden te kunnen importeren, exporteren, en delen in de planning.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...