Ga naar inhoud

Nieuwe Privacy Badger blokkeert link-tracking door Facebook


Aanbevolen berichten

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF heeft een nieuwe versie van de privacyplug-in Privacy Badger uitgebracht die een manier blokkeert waarop Facebook gebruikers volgt. Het gaat om een techniek genaamd link-tracking. Hierdoor ziet Facebook wanneer een gebruiker een link op Facebook opent.

Een link op Facebook.com wijst niet direct naar de bedoelde website, maar eerst naar een url van Facebook. Deze url stuurt de gebruiker vervolgens door naar de bedoelde website. Zodra een link op Facebook.com door een gebruiker wordt geopend ziet Facebook daardoor wie de gebruiker is, waar die vandaan komt en waar die naar toe gaat. Facebook gebruikt echter code om link-tracking voor gebruikers te verbergen. Zodra die met hun muis over een link bewegen lijkt die gewoon direct naar de bedoelde website te gaan en wordt de tracking-link verborgen.

Wanneer gebruikers de link openen wordt de tracking-link alsnog uitgevoerd. Om dit tegen te gaan stript Privacy Badger alle tracking-links op Facebook, zodat gebruikers direct naar de bedoelde website gaan, zonder dat dit eerst langs Facebook gaat. De komende maanden zal de EFF verder onderzoek doen naar de manieren waarop Facebook, Google en Twitter internetgebruikers op hun eigen sites volgen en hier mogelijk ook maatregelen tegen nemen. Privacy Badger is beschikbaar voor Chrome, Firefox en Opera.

 

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...