Ga naar inhoud

Red Hat, CentOS en Fedora dichten ernstig lek in dhcp-client


Aanbevolen berichten

Red Hat, CentOS en Fedora hebben een ernstig beveiligingslek in de dhcp-client gedicht waardoor een aanvaller willekeurige code met rootrechten had kunnen uitvoeren. De kwetsbaarheid kon zich voordoen bij systemen die de NetworkManager gebruiken om via dhcp (dynamic host configuration protocol) de netwerkconfiguratie op te vragen.

Een kwaadaardige dhcp-server of een aanvaller op het lokale netwerk die dhcp-responses kon spoofen had via de kwetsbaarheid op deze systemen willekeurige commando's met rootrechten kunnen uitvoeren. De NetworkManager wordt door sommige besturingssystemen ook gebruikt op server-systemen. Red Hat heeft updates uitgebracht voor Enterprise Linux 6 en 7. Ook zijn er updates voor CentOS 6 en 7 verschenen, alsmede Fedora 27 en 28. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) verwacht dat er binnenkort een proof-of-concept exploit voor deze kwetsbaarheid zal worden gepubliceerd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.