Ga naar inhoud

Firefox bewaarde screenshots in publiek toegankelijke cloud


Aanbevolen berichten

Screenshots die Firefox-gebruikers maakten en besloten op te slaan werden in een publiek toegankelijke cloud bewaard. Daar waren ze voor iedereen toegankelijk, zo ontdekte een Nederlandse ethische hacker op Twitter. Firefox Screenshots is een feature die gebruikers screenshots laat maken en delen.

Zodra er een screenshot is gemaakt kunnen gebruikers kiezen voor een knop met de tekst "Opslaan", een downloadknop of de optie om de afbeelding naar het klembord te kopiëren. Zodra gebruikers voor Opslaan kozen werd de afbeelding naar screenshots.firefox.com geupload en geïndexeerd door zoekrobots. Via bijvoorbeeld Google kon er specifiek naar screenshots op dit subdomein worden gezocht. Nadat het probleem via Twitter openbaar was gemaakt kwam Mozilla binnen twee uur met een oplossing. Ook heeft Mozilla aan Google gevraagd om de domeinen te "strippen".

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.