Ga naar inhoud

Microsoft verplicht nieuwe regel voor anti-virussoftware


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een nieuwe regel opgesteld voor anti-virussoftware die op Windows 10 draait. De Windows Security Center (WSC) service vereist voortaan dat anti-virussoftware als een beveiligd proces draait. Pas dan wordt het door het WSC geregistreerd.

Een beveiligd proces staat alleen vertrouwde, gesigneerde code toe en heeft ingebouwde bescherming tegen aanvallen waarbij wordt geprobeerd om code in het proces te injecteren. Dit moet de Windows-kernel beschermen tegen aanvallen die op systeemkritieke onderdelen zijn gericht. Virusscanners bevinden zich diep in het besturingssysteem en een kwetsbaarheid of aanval kan dan ook vergaande gevolgen hebben.

Anti-virussoftware die hier niet aan voldoet zal niet in de gebruikersinterface van het Windows Security Center van Windows 10 worden weergegeven en Windows Defender zal in deze gevallen naast de geïnstalleerde virusscanner draaien. Microsoft heeft de nieuwe verplichting al doorgevoerd in de Windows 10 Insider Preview Build 17672. Gebruikers kunnen in deze testversie van het besturingssysteem via een registersleutel de vereiste uitschakelen, maar Microsoft merkt op dat deze sleutel uiteindelijk zal worden verwijderd.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...