Ga naar inhoud

Cryptominer laat computer crashen bij verwijdering


Aanbevolen berichten

Onderzoekers hebben een agressieve cryptominer ontdekt die de computer laat crashen zodra geprobeerd wordt om de malware te verwijderen. WinstarNssmMiner, zoals securitybedrijf Qihoo 360 de malware noemt, kijkt eerst wat voor soort anti-virussoftware op het systeem is geïnstalleerd.

Wanneer "degelijke" anti-virussoftware wordt aangetroffen, zoals Avast of Kaspersky Lab aldus de onderzoekers, zal de malware automatisch stoppen. Gaat het echter om zwakke anti-virussoftware, dan zal de malware die uitschakelen. De malware start ook twee processen, waarvan er één de computer voor cryptomining inzet, terwijl het tweede proces de virusscanner probeert te detecteren om zo detectie te ontlopen.

Wanneer slachtoffers proberen om de malware te stoppen en verwijderen zal de computer crashen, zo laten de onderzoekers verder weten. Hiervoor heeft de malware het crypto-miningproces als kritiek proces ingesteld. Wanneer het proces wordt beëindigd zal zodoende de computer crashen. Aan de hand van de wallet die de cryptominer gebruikt hebben de onderzoekers vastgesteld dat die al 133 Monero heeft verkregen, wat bijna 23.000 euro is.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...