Ga naar inhoud

Google gaat politieke organisaties ddos-bescherming bieden


Aanbevolen berichten

Internationale politieke organisaties die bescherming tegen ddos-aanvallen zoeken kunnen binnenkort bij Google terecht. Google en Jigsaw, beide onderdelen van moederbedrijf Alphabet, hebben daarvoor Project Shield aangekondigd. Een gratis dienst die Google-technologie gebruikt om ddos-aanvallen te voorkomen.

Google besloot eerder al om via Project Shield nieuwsorganisaties en mensenrechtenbewegingen wereldwijd tegen ddos-aanvallen te beschermen. Zo werden vorig jaar nog Nederlandse stemwijzers via Project Shield beschermd. In een aankondiging op Medium stelt Google dat politieke organisaties een essentiële rol in het democratische proces spelen en dezelfde verdediging tegen cyberaanvallen verdienen waar nieuwsorganisaties gebruik van kunnen maken.

Google merkt op dat er een toename is van digitale aanvallen tegen democratische instellingen, zowel qua frequentie als intensiteit. Om deze aanvallen af te slaan is Project Shield ontwikkeld, dat gebruik maakt van een "reverse proxy multi-layer defense system". Dat houdt in dat verzoeken van eindgebruikers eerst lang Project Shield gaan. Op deze manier kan Google kwaadaardig verkeer filteren. De legitieme verzoeken worden vervolgens naar de website doorgelaten. Amerikaanse politieke organisaties kunnen nu al gebruik van de dienst maken. De komende maanden zal Project Shield ook onder internationale politieke organisaties worden aangeboden.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.