Ga naar inhoud

Duitsland roept fabrikanten op om Spectre NG-lekken te patchen


Aanbevolen berichten

De Duitse overheid heeft processorfabrikanten opgeroepen om nieuwe kwetsbaarheden genaamd Spectre NG te patchen. Begin mei werd bekend dat er nieuwe beveiligingslekken in de processors van Intel aanwezig zijn en mogelijk ook in die van andere fabrikanten. Via de kwetsbaarheden is het onder andere mogelijk om uit een virtual machine te ontsnappen en het onderliggende host-systeem aan te vallen.

Ook kan er toegang tot wachtwoorden en encryptiesleutels worden verkregen. Net als de Spectre-lekken die in januari bekend werden gemaakt maken ook de Spectre NG-lekken misbruik van de architectuur die ontwikkeld is om de prestaties van processors te verbeteren. "Aangezien een kortetermijnrevisie van kwetsbare processors in de praktijk niet realistisch is, moeten deze en soortgelijke toekomstige kwetsbaarheden goed worden opgelost. Alleen met de hulp van fabrikantonafhankelijke patches in hardware en software kan de potentiële schade zoveel mogelijk worden beperkt", aldus het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens het BSI, dat de Spectre NG-lekken heeft onderzocht en bevestigd, is het omwisselen van kwetsbare processors alleen op de lange termijn haalbaar. Op dit moment stelt de Duitse overheidsinstantie dat het niet mogelijk is om de zwakke plekken helemaal te verhelpen en kunnen de risico's alleen worden beperkt. Het BSI roept chipfabrikanten dan ook op om de kwetsbaarheden op te lossen. Cloud- en virtualisatieproviders, die met name door deze kwetsbaarheden risico lopen, moeten de impact voor hun diensten bepalen. Als laatste krijgen eindgebruikers het advies om software-updates zo snel mogelijk te installeren. Onlangs werd bekend dat updates voor Intel-processors zijn uitgesteld.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...