Ga naar inhoud

Microsoft gaat volgende maand Flash in Office 365 blokkeren


Aanbevolen berichten

Microsoft gaat volgende maand Flash, Shockwave en Silverlight in Office 365 blokkeren, zo heeft de softwaregigant aangekondigd. Volgens Microsoft maken aanvallers gebruik van de plug-ins om Office-gebruikers aan te vallen. Daarnaast worden ze weinig gebruikt en wordt de ondersteuning van Flash en Silverlight door browsers en besturingssystemen afgebouwd.

Zo werd er eerder dit jaar nog een zeroday-aanval ontdekt waarbij aanvallers Excel- en Word-documenten gebruikten die een kwaadaardig Flash-object bleken te bevatten. Een andere reden die Microsoft noemt is dat Adobe vorig jaar juli het einde van de ondersteuning van Flash Player aankondigde. De technologie wordt na 2020 niet meer ondersteund. Microsoft zal naar verwachting Silverlight in 2021 niet meer ondersteunen, waarbij sommige browserontwikkelaars en besturingssystemen de technologie al sinds 2016 niet meer ondersteunen.

De aanpassing geldt alleen voor Office 365 en niet voor Office 2016,2013 of 2010. Gebruikers van Office 365 en Office 2016 die de maatregel nu al willen invoeren worden door Microsoft naar deze uitleg verwezen. De softwaregigant zal Flash, Shockwave en Silverlight volgende maand in het Office 365 Monthly Channel blokkeren. In september volgt het Office 365 Semi Annual Targeted (SAT) Channel en in januari 2019 is ook als laatste het Office 365 Semi Annual (SA) Channel aan de beurt. Voor gebruikers die bijvoorbeeld Flash willen inschakelen is het mogelijk om dit te "unblocken".

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...