Ga naar inhoud

Mozilla voorziet Firefox Accounts van tweefactorauthenticatie


Aanbevolen berichten

Mozilla is begonnen om Firefox Accounts van tweefactorauthenticatie te voorzien. Dat heeft de opensource-ontwikkelaar via een blogposting laten weten. Via een Firefox Account kunnen Firefox-gebruikers hun bookmarks, wachtwoorden en open tabbladen op meerdere apparaten benaderen.

Om gebruikers een extra beveiligingslaag te bieden is het nu mogelijk om tweefactorauthenticatie in te stellen. Gebruikers moeten dan naast hun wachtwoord ook een aanvullende beveiligingscode invoeren. Hiervoor heeft Mozilla gekozen voor de TOTP-standaard (Time-based One-Time Password). TOTP-codes zijn via verschillende authenticator-apps te genereren, zoals Authy, Duo, FreeOTP en Google Authenticator.

Daarnaast is er ondersteuning voor recovery-codes toegevoegd in het geval gebruikers toegang tot hun TOTP-applicatie verliezen. Gebruikers kunnen tweefactorauthenticatie via de instellingen instellen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.