Ga naar inhoud

Google neemt juridische stappen tegen scammers


Aanbevolen berichten

Google heeft juridische stappen tegen verschillende bedrijven genomen die zich bij bedrijven en organisaties als Google voordoen. De scammers claimen dat ze de zoekranking van bedrijven kunnen verbeteren of ze vragen om geld voor diensten die Google gratis levert.

Ook dreigen de scammers dat ze de bedrijven uit de zoekresultaten van Google en Google Maps verwijderen. Eerder deze maand nam de Amerikaanse toezichthouder FTC al maatregelen tegen een dergelijk bedrijf voor het misleiden van consumenten. Nu neemt ook Google stappen tegen verschillende van deze bedrijven. Daarnaast heeft de internetgigant technieken ontwikkeld die moeten helpen bij het identificeren van accounts die bij scams zijn betrokken.

Verder is er een nieuwe tool ontwikkeld waar bedrijven scammers en beleidsovertredingen kunnen rapporteren en is er een programma gestart dat bedrijven een overzicht van betrouwbare partners toont. Wanneer bedrijven en organisaties worden gebeld door individuen die zich als een Google-medewerker voordoen adviseert Google om te vragen of ze een e-mail vanaf hun Google-account willen versturen. Alleen Google-medewerkers kunnen namelijk e-mail vanaf @google.com versturen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...