Ga naar inhoud

Recent gedicht lek in IE11 op Windows 7 doelwit van exploitkits


Aanbevolen berichten

Een recent gedicht beveiligingslek in Internet Explorer 11 wordt actief door exploitkits aangevallen. Op dinsdag 8 mei kwam Microsoft met een update voor de kwetsbaarheid, die al sinds april het doelwit van gerichte aanvallen was. Bij deze aanvallen maakten de aanvallers echter gebruik van Word-documenten.

Zodra gebruikers het toegestuurde kwaadaardige document openden werd de exploit uitgevoerd. Vier dagen geleden verscheen er een publieke exploit voor IE11 op Windows 7 die de kwetsbaarheid via een website aanvalt. In dit geval is alleen het bezoeken van een kwaadaardige of gehackte website of het te zien krijgen van een besmette advertentie voldoende om met een kwetsbare IE11-versie besmet te raken.

De publieke exploit is nu onder andere aan de RIG-exploitkit toegevoegd, zo meldt beveiligingsonderzoeker Kafeine van het blog Malware don't need Coffee. Exploitkits maken gebruik van kwetsbaarheden in browsers en browserplug-ins die niet door gebruikers zijn gepatcht om zonder enige interactie malware te installeren. RIG is één van de populairste exploitkits van het moment. In het verleden werd de RIG-exploitkit onder andere gebruikt voor het infecteren van computers met ransomware en cryptominers. Volgens Net Applications heeft Internet Explorer 11 nog een marktaandeel van ruim 9 procent.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...