Ga naar inhoud

Google voorziet Chrome van betere pop-upblocker


Aanbevolen berichten

Google heeft een nieuwe testversie van Chrome uitgerold die over een betere pop-upblocker beschikt. Twintig procent van de meldingen die Chrome-gebruikers op de desktop doen gaat over ongewenste content. Het gaat dan bijvoorbeeld om third-party websites die vermomd zijn als een speelknop of transparante overlays op websites die alle clicks afvangen en een nieuwe tab of nieuw venster openen.

Dergelijke methodes worden geregeld door scamsites en voor de verspreiding van adware en andere ongewenste software gebruikt. In Chrome 64 voorkomt de pop-upblocker dat websites met dergelijke content nieuwe tabs of vensters kunnen openen. Webmasters kunnen via de Google Search Console zien of dergelijke content op hun website is aangetroffen en maatregelen nemen. De nieuwe pop-upblocker is nu te testen in de betaversie van Chrome 64.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.