Ga naar inhoud

Detector voor malafide websites wint Dutch Open Hackathon


Aanbevolen berichten

Een detector voor het opsporen van malafide websites heeft de vierde editie van de Dutch Open Hackathon 2018 gewonnen. Het evenement is een initiatief van Stichting Dutch Open Innovation, Big Data Innovatiehub, het Kadaster, Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), KPN, Politie, PostNL en SIDN.

Meer dan honderden ontwikkelaars uit binnen- en buitenland namen deel aan het event. Zij konden gebruikmaken van uiteenlopende datasets en programmeerinterfaces (API's) van de partners en sponsors van het evenement. De keuze van de jury viel op CrimeBusterBot, een automatische bot die malafide websites opspoort. Op basis van webcrawling-informatie en het uitvoeren van een dns-analyse kan de bot complete netwerken van malafide websites blootleggen.

Bij de ontwikkeling van de CrimeBusterBot zijn machine learning-technieken toegepast die ervoor zorgen dat de tool automatisch websites aanmerkt als mogelijk malafide. In eerste instantie is de toepassing niet direct gericht op consumenten, maar moet het vooral de Politie en SIDN ondersteunen in hun strijd tegen deze vorm van cybercrime.

De ontwikkelaars omschrijven CrimeBusterBot als een tool waarmee gebruikers aan de hand van politiegegevens, certificaat en fysieke adresvalidatie kunnen valideren of een website betrouwbaar is. Ook wordt er gebruik gemaakt van data van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), de organisatie die de .nl-domeinnamen beheert.

Volgens de jury pakt CrimeBusterBot een relevant probleem aan en maakt het goed gebruik van de data die de partners beschikbaar hebben gesteld. De ontwikkelaars van CrimeBusterBot wonnen met hun eerste plaats een bedrag van 7.500 euro. Ook wonnen zij de pioniersprijs die werd uitgereikt namens SIDN Fonds.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...