Ga naar inhoud

Audit NetBSD-netwerkcode levert honderden patches op


Aanbevolen berichten

Een security-audit van de netwerkcode van NetBSD heeft honderden patches opgeleverd. Ook zijn er tientallen kwetsbaarheden verholpen, waarvan een aardig aantal op afstand kon worden aangevallen, zo stelt Maxime Villard, die de audit uitvoert. NetBSD is een Unix-achtig besturingssysteem.

Het is van BSD afgeleid en ondersteunt een groot aantal hardwareplatformen. Op verzoek van The NetBSD Foundation is Villard met de audit bezig. Hoewel de audit nog niet is afgelopen heeft hij besloten om al wat resultaten openbaar te maken, waaronder verschillende gevonden kwetsbaarheden. Het gaat onder andere om een IPv6-bufferoverflow waardoor het mogelijk was om een "zeer vervelende" denial of service te veroorzaken.

Ook verschillende van BSD afgeleide besturingssysteem bleken met dit probleem te maken hebben, dat inmiddels is gepatcht. Hoewel de audit op NetBSD is gericht, dient die alle BSD-besturingssystemen. Het werk van Villard heeft dan ook verschillende patches voor FreeBSD en OpenBSD opgeleverd. De onderzoeker merkt op dat vanwege tijdbeperkingen niet alle protocollen en lagen van de netwerkcode zijn doorgelicht. Mogelijk zal dit later dit jaar worden opgepakt. The NetBSD Foundation is een non-profitorganisatie en afhankelijk van donaties om dergelijke audits uit te laten voeren. Het is dan ook nog niet bekend of er een volgende audit komt.

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...