Ga naar inhoud

Europol lanceert team om misdaad op dark web te bestrijden


Aanbevolen berichten

Europol heeft vandaag in Den Haag een apart team gelanceerd om misdaad op het dark web tegen te gaan. De lancering vond plaats tijdens een bijeenkomst van opsporingsdiensten uit 28 landen die in het teken stond van de bestrijding van criminaliteit op het dark web.

De afgelopen jaren was Europol meerdere keren betrokken bij het oprollen van marktplaatsen die op het dark web illegale goederen aanboden. De organisatie wil misdaad op het dark web op een meer gecoördineerde wijze aanpakken. Het vandaag gelanceerde "Dark Web Investigations Team" moet hierbij helpen. Volgens Europol zal het team een "complete, gecoördineerde aanpak" bieden.

De aanpak bestaat uit het delen van informatie, het bieden van operationele ondersteuning en expertise en de ontwikkeling van tools, tactieken en technieken om onderzoeken op het dark web uit te voeren. Tevens zal het team trainingen en preventie- en bewustzijnscampagnes organiseren. Dit moet een "360 graden strategie tegen criminaliteit op het dark web" vormen, aldus de aankondiging. Het Dark Web Team zal in het Europese Cybercrime Centrum van Europol in Den Haag worden opgenomen.

Het "dark web" is een term die wordt gebruikt voor een deel van het internet dat niet zonder specifieke software, configuraties of autorisatie toegankelijk is. Eind vorig jaar liet Roger Dingledine, één van de ontwikkelaars van het Tor-netwerk en medeoprichter van het Tor Project, nog weten dat het dark web helemaal niet bestaat. "Er is eigenlijk helemaal geen dark web. Het bestaat niet. Het gaat om slechts een paar webpagina's", aldus Dingledine tijdens de Def Con-hackerconferentie in Las Vegas.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...