Ga naar inhoud

Alle Belgische banken gaan inloggen via Itsme ondersteunen


Aanbevolen berichten

Bij alle Belgische banken kunnen klanten straks via de Itsme-app inloggen. Itsme is een inlogmethode waarbij gebruikers via hun smartphone het inloggen bevestigen. Gebruikers moeten op de banksite aangeven dat ze via Itsme willen inloggen. Vervolgens verschijnt er op de telefoon een pop-up die vraagt om de inlogpoging te bevestigen, waarna de gebruiker zijn vijfcijferige Itsme-code moet invoeren.

Gebruikers hoeven zo alleen hun Itsme-code te onthouden. De app heeft als doel om wachtwoorden en kaartlezers van banken te vervangen. De vier Belgische grootbanken Belfius, BNP Paribas Fortis en KBC ondersteunen Itsme al en later dit jaar volgen de overige Belgische banken. De app heeft nu 350.000 actieve gebruikers, maar hoopt de standaard digitale inlogmethode voor alle 11 miljoen Belgen te worden, zo meldt De Tijd. Banken hebben echter nog geen concrete plannen om de kaartlezer af te schaffen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.