Ga naar inhoud

Microsoft Edge ondersteunt inloggen via usb-sleutels


Aanbevolen berichten

Microsoft heeft een nieuwe testversie van Edge uitgebracht die is voorzien van een feature waardoor gebruikers via een usb-beveiligingssleutel op websites kunnen inloggen. Hiervoor ondersteunt de browser de Web Authentication API (WebAuthN).

Deze programmeerinterface biedt gebruikers de mogelijkheid om in plaats van een wachtwoord via een usb-token in te loggen of kan een usb-token als tweede factor gebruiken in plaats van bijvoorbeeld een via sms verkregen code. De feature werkt echter alleen bij websites die Web Authentication ondersteunen.

Naast usb-tokens zal Web Authentication in de toekomst ook smartphones of biometrische kenmerken gaan ondersteunen, zoals inloggen via gezichtsherkenning of vingerafdrukken. Op dit moment werkt Web Authentication alleen nog met usb-tokens. Onlangs lanceerde Mozilla een nieuwe Firefox-versie die ook met WebAuthN werkt. De Edge-versie die de standaard ondersteunt is te vinden in de Windows 10 Insider Preview Build 17682.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.