Ga naar inhoud

Advertenties besmetten ongepatchte IE-gebruikers met cryptominer


Aanbevolen berichten

Anti-virusbedrijf Trend Micro waarschuwt voor een nieuwe campagne waarbij besmette advertenties worden gebruikt om ongepatchte IE-gebruikers met een cryptominer te infecteren. De aanvallers maken gebruik van een ernstig beveiligingslek in Internet Explorer dat op 8 mei door Microsoft werd gepatcht.

IE-gebruikers die deze update niet hebben geïnstalleerd en een besmette advertentie te zien krijgen kunnen zonder enige verdere interactie met een cryptominer worden geïnfecteerd. Deze cryptominer gebruikt de rekenkracht van het systeem om de digitale valuta Monero te delven, wat voor een grote belasting van het systeem zorgt. Trend Micro laat niet weten op welke websites de besmette advertenties zijn verschenen. Gebruikers en organisaties die de update nog niet hebben geïnstalleerd krijgen het advies dit zo spoedig mogelijk te doen.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.