Ga naar inhoud

Verkeerd ingestelde Google Groups lekken gevoelige gegevens


Aanbevolen berichten

Tal van organisaties lekken gevoelige gegevens via verkeerd ingestelde Google Groups, aanleiding voor Google om een waarschuwing te geven. Google Groups is een onderdeel van Googles G Suite en laat organisaties online fora en e-mailgroepen aanmaken. Standaard staan de groepen op "privé" ingesteld.

Het is ook mogelijk om de privacyinstellingen aan te passen en uitgewisselde e-mails voor iedereen toegankelijk te maken. Securitybedrijf Kenna Security deed onderzoek naar een aantal topdomeinen en ontdekte meer dan 9600 organisaties met publieke Google Groups-instellingen. Zo'n 3.000 van deze organisaties lekten via de verkeerd ingestelde privacyinstellingen gevoelige e-mail. Het gaat om ziekenhuizen, universiteiten, kranten, televisiestations en Amerikaanse overheidsinstellingen. Kenna Security waarschuwde Google, dat de belangrijkste organisaties probeerde te informeren. Gegeven de omvang van het probleem zijn veel van de gevonden organisaties nog steeds blootgesteld.

Op dezelfde dag dat het securitybedrijf de bevindingen publiceerde kwam Google met een waarschuwing. De internetgigant bevestigt dat sommige klanten per ongeluk gevoelige informatie hebben gedeeld als gevolg van verkeerd ingestelde Google Groups-instellingen. Om dit te voorkomen heeft Google een uitleg online geplaatst met adviezen om Google Groups juist in te stellen en krijgen organisaties het advies dit te controleren.

 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...